Logo gemeente Barendrecht

Barendrecht is een wereldplek

Net onder Rotterdam vind je Barendrecht. Bijna 50.000 inwoners wonen met veel plezier in onze dorpse, groene en veilige leefomgeving. We werken er hard aan om dat zo te houden en verder te verbeteren. In Barendrecht is een rijk sportief en cultureel leven, dus we zijn ook vaak met, onder en bij elkaar.

In Barendrecht wordt ook hard gewerkt. We hebben een dynamische economie, met een grote nadruk op de agro-logistiek. We zijn letterlijk de verbinding tussen het achterland en de stad. We verbinden de Hoeksche Waard met Rotterdam en de Drechtsteden met de havens.

Barendrecht bouwt aan een wereld­organisatie

De gemeente Barendrecht bouwt aan een nieuwe organisatie. En daar kunnen we jouw inzet, energie en daadkracht goed bij gebruiken. We worden weer zelfstandig werkgever voor ongeveer 300 collega’s die er dagelijks voor zorgen dat Barendrecht een wereldplek is om te wonen en te werken. Dat doen we voor de bijna 50.000 inwoners.

Het werken in een middelgrote gemeente heeft het beste van twee werelden. We zijn klein genoeg om als individuele medewerker écht het verschil te kunnen maken én groot genoeg om een breed takenpakket te hebben, in een team te werken, initiatief te kunnen tonen en jezelf te ontwikkelen en te groeien.

Werken voor de gemeente Barendrecht staat voor werken in het dorp van onze inwoners. We zijn er voor hen. De inwoner merkt dit in onze houding en onze manier communiceren, we denken mee en denken vooruit. Plannen voor Barendrecht vertalen zich niet in dikke boekwerken, maar zijn toegankelijk en dragen daadwerkelijk bij aan het mooier maken van ons dorp.

In onze middelgrote gemeente kennen we ook de uitdagingen van grote steden. Woningnood, veiligheid, individualisering en vereenzaming, hoogwaardige leefomgeving. Het zijn thema’s waar inwoners oplossingen voor verwachten die hun leven en omgeving positief beïnvloeden. Jouw talent en ideeën zijn bij ons dan ook van harte welkom!

Werkplezier en goede prestaties gaan wat mij betreft hand in hand. Dat zie je terug in ons DNA in Barendrecht. We zijn trots op ons dorp en op ons werk. Ik sta ervoor dat we het samen doen, met een portie lef en een glimlach op de werkvloer.

Gert-Jan Bravenboer
Gemeentesecretaris Barendrecht

Nog meer vacatures bij De BedrijfsvoeringsPartner

Er blijft samenwerking tussen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Deze samenwerking vindt plaats in De BedrijfsvoeringsPartner. Deze servicegerichte professionals nemen taken op het gebied van Automatisering, Finance & rechtmatigheid, HRM, facilitair, informatisering en automatisering. Via onderstaande link ontdek je deze vacatures.